Dag 5 zonder paroxetine

De stroomstootjes in mijn hoofd zijn volle bak aanwezig. Vooral als ik mijn hoofd iets te snel draai dan is het een drukte van belang daar boven. Hoe moet ik het uitleggen? Kennen jullie Kitt van Knight Rider nog? Nou, die had van die bewegende lampjes voorop de auto. Die beweging inclusief dat geluid, maar dat dan in je hoofd. Dit zal wel niet echt logisch klinken. LOL.

Overigens heb ik er geen moeite mee hoor, als jullie zeggen of denken dat het niet verstandig is of dat jullie je twijfels hebben. Ik zou dit ook nooit iemand anders aanraden, maar zoals ik gisteren al schreef: Ik zie even geen andere oplossing.

Paroxetine heeft een behoorlijk korte halfwaardetijd. Dat is aan de ene kant gunstig, want de stof zal snel volledig uit het lichaam zijn verdwenen. Nadeel daarvan is dat de kans op ontwenningsverschijnselen groot is. Kortom, ik moet even door de zure appel heen bijten.

Merk ik, naast de herrie in mijn hoofd, nog anderen effecten van het stoppen? Ja. De laatste twee dagen heb ik weer hard gelachen. Ook word ik eindelijk weer zingend wakker. Vroeger werd ik altijd wakker met een wijsje in mijn hoofd. Het is fijn om dat weer terug te krijgen. Schrijven. Bloggen. Ook weer iets waar ik ineens weer zin in heb. Anderhalve kilo afgevallen in vijf dagen. Komt dit dan allemaal door het stoppen met de AD? Zeker weten doe ik het niet, maar ik vind het wel bijzonder toevallig.

Vandaag naar de supermarkt. Benieuwd of ik verandering zal opmerken in mijn angsten. Dát is natuurlijk wel belangrijk, want als ik nu weer zware paniekaanvallen ga krijgen, dan zou dat een dikke, dikke tegenvaller zijn. Fingers crossed dus maar.

Fijne dag vandaag! X

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Succes met het vervolg

  Vriendelijke groet

  Geliked door 1 persoon

 2. Paroxetine is een medicatie waarmee mijn neurologe mij ook al probeerde te helpen. Hielp voor geen meter, gaf heel wat bijwerkingen – blij dat ik daar vanaf ben (mét ontwenningsverschijnselen, maar die duurden niet zo lang).

  Like

  1. Marion schreef:

   Dat klinkt hoopvol!

   Like

 3. Anuscka schreef:

  Die stroomstootjes in je hoofd: heel herkenbaar. Ik ben ook heel wat keren afgekickt van de AD, om daarna weer te beginnen. Ik hoop dat je het even volhoudt nu! Fijn in ieder geval dat je weer schrijft, dat je enthousiasme terug is, dat je weer iets onderneemt… geniet ervan! XX

  Geliked door 1 persoon

 4. Spannend dat je gestopt bent met de paroxetine. Ik hoop dat het goed uitpakt voor je. ❤️

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s