2 januari 2023

Rustig dagje vandaag. Wat boodschapjes gedaan en verder veel op de bank en in bed gelegen. De ontstekingen blijven een grote rol spelen. Als er twee afnemen, komen er ook weer twee opzetten. Ik ga dit jaar mijn uiterste best doen om me niet al te druk te maken om de HS. Het is ook niet zozeer de ontstekingen en de pijn die me dwars zitten. Het is vooral het schuldgevoel dat ik er niet voor familie en vrienden kan zijn. Schuldgevoel is echter het meest zinloze gevoel wat je kan hebben. Als je er iets aan kunt doen, doe het dan. Kan je er niets aan doen, zoals in mijn geval, dan is schuldig voelen compleet zinloos. Dat moet ik leren en dat ga ik dan ook proberen.

Peter kan op dit moment niet staan of lopen. Hij is vorige week van de trap gegleden en heeft daardoor iets raars in zijn voet. Geen pijn als hij er niet op staat. De enkel is niet dik. De enkel is niet blauw. Hij kan de enkel, voet en tenen gewoon bewegen. Erop staan is echter onmogelijk. Gelukkig hebben we krukken in huis, zodat hij nog een klein beetje mobiel is. Het huishouden komt nu echter op mijn schouders terecht. Dat is even wennen, maar het gaat.

Zijn we miljonair geworden op Oudejaarsavond? Hell no. € 5,-. Daar moesten we het mee doen. Maar mij hoor je niet klagen. We kregen € 1300,- ter compensatie voor de hoge gasprijzen. We kregen € 300,- van het Ik Doe Mee Fonds. We kregen kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. Ik kreeg een bijzonder hoog bedrag van mijn moeder als kerstcadeau. Zal ik het bedrag noemen? Nee, dat gaat me te ver. Ik weet ook niet of ze dat wil. We konden in ieder geval eindelijk nieuwe kleren, een nieuw matras en nieuw beddengoed kopen. Verder nam mijn zus de betaling voor Storytel over voor het komende jaar, kreeg ik een cadeaubon van € 25,- van Armoede Maakt Moedeloos én een cadeaubon van € 25,- van twee lieve vriendinnen uit Amsterdam. Wie wil er dan nog miljonair worden? Niemand toch? Zoveel lieve gebaren, dat doet een mens pas echt goed.

Nu lekker darten kijken. De halve finale van het WK darts. Van Gerwen tegen van de Bergh. Nederland – België. Ik wens jullie voor nu een fijne nachtrust.

Liefs, Marion

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. De leuke financiële meevallers maken één en ander toch meer draagbaar.

    Geliked door 1 persoon

  2. Anuscka schreef:

    Jij bent in goede handen, zo te horen. Maar vervelend wat Peter is overkomen! Beterschap voor hem XX

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s