1 januari 2023

De eerste dag van het nieuwe jaar is al bijna weer voorbij. Heb ik goede voornemens? Ik zou het liefst “nee” willen zeggen, maar stiekem heb ik toch het streven om iedere dag iets te schrijven. Dus laten we, ondanks het late tijdstip, niet meteen de shit verpesten. Ik schrijf iets.

Hoe was jullie jaarwisseling? Die van ons was rustig. Kalm. Biertje. Beetje buizen. Beetje vuurwerk kijken vanaf de bank en rond 2 uur lagen we in bed. Ik vond het voor herhaling vatbaar.

Ik was dankbaar. Want vorige week werd mijn moeder geopereerd. Er werd een tumor verwijderd. Die bleek tijdens de operatie een stuk groter dan in eerste instantie verwacht. Eergisteren werden de hechtingen verwijderd én kwam de uitslag binnen: alles was verwijderd en er waren geen uitzaaiingen.

En dan op de laatste dag van het jaar de herinneringen aan iedereen die we het afgelopen jaar verloren. Anita; bijzonder mooie, lieve, wijze rouwvrouwe. Marijke; mijn steun en toeverlaat voor wie het leven te zwaar werd. Ik heb nog steeds contact met haar man en waar ik voorheen vooral begrip toonde voor hen die het leven verlieten, voel ik nu ook de immense pijn van hen die achterblijven. Niet ikzelf. Uiteraard niet. Haar man die achterblijft. En nog steeds begrijp ik Marijke en heb ik diep respect voor haar keuze. Maar voor het eerst zie ik nu ook de andere kant en daar vecht ik wel mee moet ik bekennen….

Dan zijn mijn gedachten gisteren ook heel vaak geweest bij een medeblogger die niet enkel steeds een stukje van zijn eigen leven en gezondheid los moest laten afgelopen jaar, maar ook twee broers verloor. Dat raakt me intens en dagelijks. Soms heb je met mensen een bepaalde band, zonder reden, zonder logica, die is er gewoon. Die connectie voel ik met jou, Paul, maar ook met Rob en Anuscka. Met meer bloggers uiteraard, maar mijn band met jullie is bijzonder. Bijzonder waardevol.

Nou, dat is wel even genoeg voor dag 1 van het nieuwe jaar. Ik wens jullie goeds, liefde, gezondheid, blijdschap en veel waardevolle momenten voor het komende jaar.

Liefs, Marion

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. De verwijzing naar medeblogger Paul ontroert me, Marion. Dank je wel.

    Geliked door 1 persoon

  2. Anuscka schreef:

    Wederzijds Marion, je bent een heel speciaal mens voor me. Mooi blog, kwetsbaar en krachtig eerlijk, mooie wensen, dank je wel. Voor jou ook veel gezondheid, veel zin, veel humor, veel wolvilten en veel andere mooie, creatieve dingen gewenst. Knuffel XX

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s